FunHouse

Gepubliceerd op 10 mei 2023 om 08:28

Dit keer een FunHouse speelveld binnen gekregen met aardig wat lak schade wat nodig weer helemaal bij gewerkt moest worden.


Hieronder foto's van hoe ik het veld binnen kreeg, lakschade door ramps waardoor kleurvakken niet meer doorlopen, schade door lijmresten, en zelfs verhoging van het hout  door hoogstwaarschijnlijk heel veel jaar vocht vangen wat in het hout getrokken is en daardoor omhoog is gaan uitzetten.
Verkleuring en insert schade was bij dit veld ook aardig aanwezig.

 

Veel schade rondom en in de inserts welke een hoop aandacht nodig hadden:

 

 

Een wel bekend probleem is shooter-lane schade zoals hieronder, dat gaat weer gloedjenieuw worden!

 

 

De insert van de hotdog is ook nodig aan reparatie toe:

 

 

Als eerst al het houtschade nalopen, haken, gaten, scheuren van het hout opvullen, verhoogd hout egaal schuren en waar nodig 2k epoxy plamuur aanmaken om klaar te zijn voor de grondlak.

 

Vanaf nu begin ik het artwork bij te werken, ik start met alle kleuren die schade hebben te color-matchen en deze te labelen.
Voor de grote vlakken waai ik eerst grondlak (voor hechting van airbrushverf en andere mediums), en vervolgens spuit ik een pastel versie van deze kleur.
Hierna spuit ik de gemengde kleur en waai ik deze uit over de bestaande lak.
Alle vakken zijn hieronder weer terug op hun oorspronkelijke kleur, vooral het rood had enorm veel schade maar daar zie je niks meer van:

 

Hierna al het wat kleiner detail werk in de tekeningen op kleur gespoten en als laatste stap teken ik het volledig veld opnieuw over met een zwarte fineliner.
Hiermee zorg ik voor een rijkere diepere zwart waardoor ook de kleuren meer naar voren komen.
Tijdens deze stap loop ik ook alle inserts en decals na zodat deze weer in orde zijn.

Eindresultaat:

 

Nu al de art op het veld weer in nieuwstaat is is het tijd om het veld goed dik in de blanke lak te zetten, voor dit veld zijn er ongeveer 9 lagen met 3 keer tussenschuren nodig geweest om het veld volledig spiegelglad te krijgen.
Dat is behoorlijk wat tijd en werk opzich maar daar is het eindresultaat ook naar:

 

 

Op naar het volgende flipperspeelveld!